суббота, 18 августа 2012 г.

sinepikurgid

‎3 kg kurke, 4-5 mugulsibulat, 1-2 suuremat küüslauguküünt, 4-5 tilliõisikut, 1 sl suhkrut, 4 sl 30% äädikat, 1 sl Põltsamaa kanget sinepit (teistega, eriti Soome omadega, läheb asi vussi!), 1 tl jahvatatud musta pipart, 1 sl soola, mõned puhtad ja noored mustsõstralehed...kui on, siis ka pisut mädarõigast (mina tegin ilma). Kurgid lõigata viiludeks, teised asjad peenemateks tükkideks. Kõik ained segada kokku, lasta tunnike või paar seista-vahepeal segades. Panna purkidesse, kaaned peale ja külmkappi. Kasutamiskõlblikud mitu kuud-kahjuks saavad selles koguses nad enne otsa. Kui tühjad purgid on enne steriliseeritud, seisavad ka sahvris või keldris kasvõi jõuluni. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий